przystawki
Tatar wołowy w dymie / Tatar z koniny w dymie
/ marynowane grzyby shimeji / pikle / emulsja z wędzonego żółtka i limonki / majonez lubczykowy / sfoglie di pane /
Eskalopek z foie gras
/ domowa chałka / karmelizowane jabłko z Żubrówką i cynamonem / konfitura z czerwonej cebuli, malin i chilli / pistacje /
Burrata
/ relish z pomidorami, granatem / orzechy nerkowca / szynka Crudo / sałatka ze świeżych ziół i sałat / dresing balsamiczny z malinami /
Kawior rosyjski *****
/ domowe racuchy ze szczypiorkiem / crème fraîche koperkowy z zielonym ogórkiem / jajko przepiórcze /
Smażone krewetki argentyńskie
/ peperonata z żółtymi pomidorami / salsa verde z miechunką i kolendrą / grzanka z masłem ziołowym /
Hummus z botwinką i czarnuszką
/ prażone piniole / marynowane tofu / chrupka ryżowa / piklowana rzodkiewka / kompresowany ogórek / relish z zielonego jabłka / świeże zioła /
zupy
Zupa rybna z szafranem
/ selekcja ryb / młoda kapusta / chleb słowiański / pomidory /
Krem z żółtych pomidorów i batatów
/ grzanki / olej ziołowy / kwaśna śmietana / ser Śmielec /
sałaty
Qrudo
/ mix sałat / kozi ser / marynowane buraki / karmelizowane gruszki / piklowany fenkuł / orzechy włoskie / sos vinegret /
Sałata cesarska
/ grillowany kurczak / parmezan / boczek / grzanki / marynowane pomidorki cherry / sos aioli /
makarony
Gnocchi z kozim serem i truflą
/ pesto bazyliowe / świeża trufla / parmezan /
Tagliatelle z suszonymi pomidorami
/ oliwki / peperoncino / prażone pestki dyni / puder z koziego sera / jarmuż /
Tagliatelle z ragout jagnięcym al’a bolognese
/ marynowana cukinia / parmezan /
Tagliolini ze świeżą truflą
/ beurre blanc / pietruszka / parmezan /
Tagliolini z owocami morza
/ czosnek / chilli / emulsja z ziół i kaparów / sos Aurora z palonymi pomidorkami /
Polecamy świeżą truflę
(5g)
ryby, owoce morza
Stek z halibuta
/ masło Café de Paris / sałatka z duszonych zielonych warzyw i karczochów / szafranowy beurre blanc z kawiorem z pstrąga / soliród /
Smażona ośmiornica w tempurze
/ ratatouille z ciecierzycą / mule w sosie kafirowym / smażone padrón / majonez chilli /
dania główne
Pieczony kalafior
/ pasta z fasoli i suszonych pomidorów / gremolata / piniole / salsa warzywna z granatem / świeże zioła /
Pierś z kaczki na różowo
/ domowe kluseczki z bryndzą / popcorn z kaszy / glazurowana cykoria / śliwki w miodzie / sos rozmarynowy /
Duszone policzki wołowe
/ gotowana w żytnim zakwasie młoda kapusta z koperkiem / puree ziemniaczane z duxelles truflowym / pieczona marchewka w sosie teryaki z sezamem / demi glace /
Tournedos à la Rossini
/ rosti ziemniaczane / foie gras / letnia trufla / duszony szpinak / sos pieprzowy /
Ligawa cielęca
/ puree ziemniaczane / szparagi / sos holenderski / sos cytrynowy /
Comber sarni
/ gratin ziemniaczane / dziki brokuł / musztarda z gruszki i czerwonej porzeczki / puree z selera i jabłka / demi glace z czarną kawą / gorzka czekolada /
desery
Ptyś z kruszonką
/ krem truskawkowy / mus z mango / owoce / lody z białą czekoladą /
Zabaglione z rumem
/ żel z malin i rabarbaru / owoce / prażona biała czekolada / biszkopt szpinakowy / pişmaniye /
Selekcja serów z polskiego gospodarstwa
/ Czarny bez / Śmielec / Primasole pistacja / Polski parmezan /