przystawki
KNEDEL Z GRZYBAMI LEŚNYMI
szalotka, estragon, parmezan
PIECZONE DYNIA PIŻMOWA
burrata, topinambur, karczochy, sos chimichurri
TATAR WOŁOWY W DYMIE
grzyby leśne, żel z żółtka, kawior
WĘDZONA RYBA
blin gryczany, creme fraiche, pieczony burak
zupy
KREM Z DYNI
tofu, imbir, mleko kokosowe
RAMEN PO KRAKOWSKU
kaczka, galuszki z bundzem, suszona kapusta, jajko, grzyby
CONSOMME GRZYBOWE
knedlik estragonowy, creme fraiche, puder foie gras
sałaty
SAŁATA CEZAR
sałata rzymska, grillowany kurczak, boczek, pomidorki cherry, grana padano, grzanki, sos aioli
SAŁATA QRUDO
mix sałat, grillowany kozi ser, karmelizowana gruszka, pieczone buraki, koper włoski, orzechy, brioche, sos vinaigrette
dania główne
KURCZAK ZAGRODOWY
puree ziemniaczane, portobello, kapusta włoska z lardo, sos velute
PIERŚ Z KACZKI
śliwak węgierka, mamałyga z bundzem, kasza gryczana, sos winny
STEK Z MANGALICY
pazibroda, jarmuż, espuma z musztardy
OSSOBUCO Z JELENIA
cassoulet, puree z grochu, pomidory, sos demi glace
BIODRO JAGNIĘCE
mus z topinamburu, palony pasternak z orzechami, ziemniak truflowy, sos z palonego czosnku
STEK Z WOŁOWINY SEZONOWANEJ
puree z dyni, warzywa korzeniowe, grzyby leśne, sos bernaise
DORSZ OPALANY
quinoa, chutney pomidorowy, sofritto
GRILOWANA OŚMIORNICA
puree ziemniaczane z chorizo, brokuł w tempurze, biały sos winny
makarony
GNOCCHI Z KOZIM SEREM
mus z buraka, orzechy włoskie, rukola,oliwa truflowa
TORTELLACCI Z BOROWIKAMI
jarmuż, pieczona dynia, chili
PAPARDELLE Z SZARPANĄ KACZKĄ
grzyby leśne, seler naciowy, demi glace
desery
PIANA Z MAŚLANKI
mus ze śliwki węgierki, sorbet mandarynkowy, pismaniye
CREME BRULEE – CZEKOLADOWY
owoce leśne, czarny bez
PROFITEROLE
mus orzechowy, słony karmel, śmietanka
dla dzieci
KOPYTKA ZIEMNIACZANE
masło, miód, twaróg
STRIPSY Z KURCZAKA
purée ziemniaczane, surówka z marchewki