przystawki
PIECZONE BURAKI W KAWIE
/ hummus chrzanowy z paloną cytryną / marynowane jabłko w Żubrówce / wędzone tofu / orzechy nerkowca / żel z jeżyn / świeże zioła /
PIERÓG Z SZARPANYM OGONEM WOŁOWYM
/ mus z pieczonej cebuli / marynowana szalotka / śliwki w occie / piana musztardowa / sos burgundzki ze szpikiem i kardamonem /
TATAR WOŁOWY W DYMIE / TATAR Z KONINY W DYMIE
/ anchoise / pikle / żelowane żółtko / wędzony majonez boczkowy / czarna trufla / czips z truflowych ziemniaków /
KREWETKI
/ pieczone pomidorki / marynowana cukinia / domowa buchta / sos bretoński z szafranem / kiełki pora /
zupy
KREM Z MARCHEWKI I SOCZEWICY
/ kąski chleba kukurydzianego / olej rydzowy / jogurt z miętą i sumakiem /
KWAŚNICA BESKIDZKA
/ ziemniak w popiele / prażona kapusta z grzybami / wędzonka / mus z pieczonego jabłka /
ZUPA RAKOWA
/ kwaśna śmietana / szyjki rakowe / olej ziołowy /
sałaty
QRUDO
/ mix sałat / kozi ser / marynowane buraki / karmelizowane gruszki / piklowany fenkuł / orzechy włoskie / sos vinegret /
SAŁATA CESARSKA
/ grillowany kurczak / parmezan / boczek / grzanki / marynowane pomidorki cherry / sos aioli /
makarony
GNOCCHI Z KOZIM SEREM
/ Pecorino Romano DOP / pesto z rucoli i szpinaku / świeża trufla /
TAGLIATELLE Z PIECZONĄ KACZKĄ
/ chilli / warzywa julienne / kapusta czerwona / prażony sezam / grzyby shitake / sos teryaki /
TAGLIATELLE Z LEŚNYMI GRZYBAMI
/ Pecorino Romano DOP / pietruszka / demi glace /
LINGUINE ZE ŚWIEŻĄ CZARNĄ TRUFLĄ
/ Pecorino Romano DOP / sos maślany /
LINGUINE Z OWOCAMI MORZA
/ czosnek / chilli / emulsja z ziół i kaparów / sos Aurora z palonymi pomidorkami /
POLECAMY ŚWIEŻĄ TRUFLĘ
(5g)
ryby, owoce morza
MOZAIKA Z DORSZA I TROCI WĘDROWNEJ
/ soczewica z kurkami / brunoise warzywne / puree z kalafiora / / duszone pory w palonym maśle / sos Nantua cappuccino /
OŚMIORNICA
/ nożeńce / puree z dyni i fenkuła / smażona czarna fasola z chorizo i kaparami / / dziki brokuł / mus z wędzoneg buraka / sos estragonowy /
dania główne
PIECZONA DYNIA HOKAIDO
/ tabbouleh z kurkami / gąszcz ze świeżych ziół / chutney pomidorowy z imbirem / / prażone pestki dyni / puder buraczany /
KACZE UDO
/ puree z marchewki i batata / smażone jabłka z szalotką i cydrem / czarna soczewica / sos Bigarde /
SZARPANA BARANINA
/ parzak / kapusta i dynia macerowana w miso / chutney z czerwonej cebuli i agrestu / musztarda figowa / puder z koziego sera / sos demi glace /
KOTLETY JAGNIĘCE
/ pazibroda z jarmużem / pieczone warzywa okopowe / popcorn z kaszy gryczanej / żel z mięty i limonki / sos demi glace z suszonymi śliwkami /
SEZONOWANY ANTRYKOT WOŁOWY 350G
/ pieczone bataty / smażony jarmuż z chilli i grzybami / masło Colbert / sos Périgueux /
POLĘDWICA WELLINGTON
/ puree z pasternaku i gruszki / pieczona marchewka z sezamem i miodem / foie gras / sos Périgueux /
desery
KORZENNY CRÈME BRÛLÉE
/ mus bananowy z rumem / skórka z pomarańczy /
SERNIK MOUSSELINE
/ ciasto filo / mus z tamaryndowca / prażona biała czekolada / pismaniye / trufla kokosowa / / sorbet malinowy /
RURKA NA GĘSIM SMALCU
/ krem czekoladowy / pistacje / dynia / lody waniliowe / coulis wiśniowe /
DODATKI