przystawki
BURATTA
/ tzatziki z avocado / kalarepa / piana pomidorowa / marynowane pomidory / czips ze skorzonery /
PIECZONY ROSTBEF
/ relish z pieczonej papryki i parmezanu / jajko nitamago w botwinie / rzodkiew / shimeji / grzanki / bottarga / żel pomarańczowy / mini mesclun /
TATAR WOŁOWY W DYMIE
/ marynowana szalotka / kurki / emulsja z żółtka / gorczyca / majonez sardynkowy z lubczykiem /
MULE
/ szalotka / czosnek /masło / pietruszka / grzanki / Neblina Sauvignon Blanc /
KREWETKI W TEMPURZE
/ baba ghanoush / mus mango / granat / mini mesclun / sambal / pita /
zupy
BARSZCZ BIAŁY NA OGÓRKACH MAŁOSOLNYCH
/ ziemniak w popiele z bryndzą / kiełbasa majerankowa / jajko przepiórcze / olej koperkowy /
KREM Z KRABA I KUKURYDZY
/ koper włoski / krokiet z owocami morza / piana pietruszkowa / crème fraîche /
sałaty
SAŁATA CESARSKA
/ grillowany kurczak / słonina z Mangalicy / ser „Bursztyn” / pomidorki cherry / grzanki / sos aioli /
QRUDO
/ mix sałat / kozi ser / marynowane buraki / karmelizowane gruszki / piklowany fenkuł / / orzechy włoskie / sos vinegret /
makarony
GNOCCHI Z KOZIM SEREM I ŚWIEŻĄ TRUFLĄ
/ parmezan / trufla / pistou pietruszkowe / rukola /
TAGLIOLINI Z SALAMI
/ Spianata Piccante / cukinia / kurki / pomidorki cherry / chilli / orzechy pinii / pesto jarmużowe / parmezan / Tonno Catarratto Chardonnay /
TAGLIATELLE ZE SZPARAGAMI
/ szparagi / bryndza / orzechy laskowe / maliny /szpinak / Villa Maria Sauvignon Blanc /
TAGLIOLINI ZE ŚLIMAKAMI
/ czosnek / chilli / pietruszka / ser „Bursztyn” / Feudo Arancio Grillo /
TAGLIOLINI ZE świeżą truflą
/ świeża trufla / masło / pietruszka /
POLECAMY ŚWIEŻĄ TRUFLĘ
(5g)
dania główne
PIECZONY KALAFIOR
/ hummus buraczany / wędzone tofu / salsa warzywna / emulsja pietruszkowa / mus z dyni i curry / słonecznik / mini mesclun /
PIERŚ Z KACZKI
/ kluseczki własnej roboty z oscypkiem / popcorn z kaszy gryczanej / śliwki z szalotką w Porto / mus z jabłka i trawy żubrowej / sos foie gras /
SZARPANA BARANINA
/ chlebek naan z cząbrem / marynowana szalotka w cydrze / chimichurri / pak choi / tzatziki z miętą i granatem / mus z wędzonej śliwki gotowanej w trójniaku /
DUSZONY JELEŃ
/ mangalica / majonez truflowy / konfitura z wędzonej wiśni / ser „Bursztyn” / prażona cebulka / piklowany pomidor w ziołach / endywia / bułka maślana /
SANDACZ
/ małża św. Jakuba / mus z zielonego groszku / emulsja z karotki i chilli / prażony dziki ryż / kapusta włoska / sos velute z kawiorem /
OŚMIORNICA
/ puree ziemniaczane z Spianata Piccante i pieczoną papryką / dziki brokuł w tempurze / małże / sos velute kafirowy / żel z mandarynek / piana bazyliowa /
STEKI
POLĘDWICA WOŁOWA 200g
/ pieczony batat / dziki brokuł / szparagi / sos holenderski / masło szpikowe / foie gras z pistacjami / sos maderowy /
RIB EYE (AGED) 300g
/ pieczony batat / dziki brokuł / szparagi / sos holenderski / masło szpikowe / foie gras z pistacjami / sos maderowy /
TOMAHAWK (AGED) 600g
/ pieczony batat / dziki brokuł / szparagi / sos holenderski / masło szpikowe / foie gras z pistacjami / sos maderowy /
DODATKI
desery
CRÈME BRÛLÉE LAWENDOWY
/ rabarbar / beziki / pomarańcza /
ZUPA Z BIAŁEJ CZEKOLADY
/ kruszonka / szpinak / pismaniye / róża / sorbet z czarnej porzeczki /
EKLER
/ krem malinowy / owoce jagodowe / pistacje / sos z czerwonych pomarańczy / lody śmietankowe /